Буряк з морепродуктами для людей з діабетом

ІНГРЕДІЄНТИ
3 середні буряки
200 г філе кальмару
300 г сирих креветок без голови
1 велика цибулина

6–7 стебел зеленої цибулі
1 середній пучок кропу
сік половини лимона
сіль
ПОРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Розігрійте духовку до 200 °С. Вимийте буряки щіткою, нічого не відрізаючи, загорніть у фольгу і запікайте, 50 хв. Кріп 2
Ріпчасту цибулю очистіть, тонко наріжте, полийте половиною лимонного соку, трохи посоліть, потисніть руками. Тонко наріжте зелену цибулю і кріп, додайте до цибулі, перемішайте і залиште до подачі. Крок 3 Очистіть креветки від панцира, розріжте вздовж навпіл. У кальмара зніміть тонку плівку з обох боків, наріжте кальмара короткою широкою соломкою.
Крок 4
Готовий буряк обдайте водою, очистіть і наріжте кубиками зі стороною 1 см. Складіть кубики в каструлю, залийте 1 л холодною пити. половину лимонного соку, трохи посоліть, доведіть до кипіння і варіть 5 хв. Крок 5 Додайте морепродукти, варіть при мінімальному кипінні 3 хв. Буряк можна подавати гарячим або повністю охолодити, мінімум 2 год. Подавайте із сумішшю цибулі та зелені.